CWP:lle Vuoden laatuinnovaatio 2010 palkinto

CWP Coloured Wood Products Oy:lle on myönnetty Suomen Laatukeskuksen Vuoden laatuinnovaatio 2010 palkinto mikroyritykset sarjassa. Palkinnon luovutti Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen CWP:n hallituksen puheenjohtaja Katariina Aaltoselle sekä tuotanto- ja laatupäällikkö Jussi Helvelle torstaina 11.11.2010. Vuoden laatuinnovaatio kilpailun tavoitteena on lisätä Suomessa syntyvien innovaatioiden määrää ja kohottaa niiden tasoa.

Jussi Helve ja Katariina Aaltonen, Vuoden laatuinnovaatio 2010 palkinto

CWP:n innovaatio

CWP:n innovaatio on puun läpivärjäys uudenlaisella teknologialla javärjäysainekombinaatiolla. Läpivärjäysmenetelmää on kehitetty ja testattu Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla. Kun innovaation pohjalle perustettiin yritys CWP Coloured Wood Products Oy, läpivärjäysteknologiaa on kehitetty siitä asti asiakkaiden laatutoiveiden mukaisesti.

Lappeenrannassa sijaitseva CWP Coloured Wood Products Oy valmistaa läpivärjättyä kotimaista koivuviilua ja viilulaminaatteja, ns.teknistä viilua, jota käytetään sisustuksen pintamateriaalina mm parketissa, seinäpaneeleissa, kalusteissa sekä design- ja sisustuselementeissä. Viilujen eri paksuudet ja valmistusmenetelmät mahdollistavat erilaiset käyttökohteet. Teknologian avulla voidaan läpivärjätä myös massiivipuuta aina 45 mm saakka.

 

 

Innovaation parhaat puolet

Läpivärjätystä viilusta valmistettuja pintoja voidaan korjata hiomalla - väri säilyy ja tuote pysyy uuden veroisena. Nämä ominaisuudet sekä koivun tiheä syyrakenne takaavat tuotteille pidemmän elinkaaren ja käyttöiän. Kun läpivärjättyä puuviiluaihiota lähdetään muotoilemaan kolmiulotteiseksi, tulee esiin puumateriaalin hienostuneisuus, kauneus sekä design arvo.

Pintojen värimaailmaa voidaan varioida viilukerrosten värejä muuttamalla. Myös asiakaskohtaisesti voidaan luoda laadukkaita, yksilöllisiä väri- ja pintamallistoja.

CWP haluaa toimia ympäristöä kunnioittaen. Tuotteemme ja niiden valmistusprosessi on ympäristöystävällinen. Läpivärjätyllä kotimaiselle koivuviilulla voidaan korvata sademetsien uhanalaisia puulajeja.

Arvokas tunnustus

Katariina Aaltosen mukaan Vuoden laatuinnovaatiopalkinto on arvokas tunnustus CWP:lle siitä, että ollaan oikealla tiellä. Laatu on asia, josta emme halua tinkiä. Pyrimme huomioimaan laadun kaikessa toiminnassamme.

Palkinto kannustaa meitä kehittämään innovatiivisia ja yhä laadukkaampia tuotteita ympäristöystävällisesti asiakkaidemme tarpeiden mukaisiksi. Tämä antaa meille myös entistä enemmän rohkeutta lähteä mukaan globaaliin kilpailuun.

Katariina Aaltonen haluaa antaa suuren kiitoksen koko CWP:n henkilökunnalle. - Kaikki ovat jaksaneet hoitaa hyvin oman osuutensa, yhteinen työ ja kehittäminen jatkuu edelleen.

 

Lisätietoja:

CWP Coloured Wood Products Oy, www.cwp.fi Hallituksen puheenjohtaja Katariina Aaltonen, capillary.oy@quicknet.inet.fi, 040 545 7339 Tuotanto- ja laatupäällikkö Jussi Helve, jussi.helve@cwp.fi, 040 564 5997

Tietoa vuoden laatuinnovaatiokilpailusta www.laatukeskus.fi/innovaatio

Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Mediakolmio